Поговоримо про лазерне видалення рубців?

Так, саме про них, адже навіть маленький шрам або рубець може зіпсувати настрій, викликати роздратування або, навіть гірше — створити комплекси. Такий естетичний дефект може значно "зіпсувати" життя клієнта і наше завдання — допомогти йому.

За кожним шрамом, розтяжкою і рубцем є своя історія, але всі їх можна коригувати. Давайте розберемося, що ж таке рубці? Які вони є? Які є варіанти коригування? Почнемо.
Що таке рубець?
Це ущільнення зі сполучної тканини, яке утворилось на місці глибокого пошкодження верхнього шару епідермісу або глибше. Це утворення виконує захисну функцію, воно покликане захистити цілісність тканин і "закрити" діру в дермі. Саме тому шрам може розташовуватися відразу на декількох рівнях шкіри, компенсуючи втрачений об'єм клітин.
Види рубців
Які ж бувають види шрамів? За етапами утворення:

  • "Молодий" рубець. Це рожеве утворення, м'яке і еластичне. Він складається з молодих колагенових і фіброзних волокон, в ньому багато гіалуронової кислоти, капілярів і клітин.
  • Зрілий рубець. Це ущільнений і грубий варіант першого типу, який зріє. Тут вже немає великої кількості капілярів і вологи, клітини ущільнюються. Колір з рожевого стає або світлий або більш темним, пігментованим. З точки зору організму — все чудово, рана затягнулася, але як це виглядає зовні? Швидше за все, не дуже привабливо.

За рельєфом:
  • Нормотрофічний. Це плоский, "нейтральний" рубець, який особливо не відрізняється за кольором і рельєфом від решти шкіри. Такий тип зазвичай не викликає невдоволення і занепокоєння.
  • Гіпертрофічний. Це щільний, пружний шрам, який виступає над шкірою. Зазвичай він червоного або рожевого кольору, утворюється в рухомих місцях або внаслідок тривалої реабілітації.

Саме цей, останній тип рубців викликає більше занепокоєння. Про них і поговоримо.
Що пропонує косметологічний ринок?
Сучасний ринок косметології пропонує цілий спектр послуг з корекції зовнішнього і внутрішнього стану рубцевої тканини. Найбільший ефект досягається при поєднанні інвазивних методів корекції і правильного догляду.
На практиці косметологи використовують ферментотерапію, яка сприяє розм'якшенню рубця за рахунок руйнування його волокон і плазмотерапія для стимуляції регенераторних процесів.

У деяких випадках актуальна процедура інвазивного радіофракційного ліфтингу і лазерне лікування судин. В цілому процедури ефективні, але основним  мінусом є опора на власний потенціал організму. Тобто вони стимулюють процеси обміну і регенерації, однак кінцевий результат все одно буде залежати від адаптаційних властивостей тканин. Саме тому існує величезна градація результатів, де один пацієнт отримує гідну корекцію, а інший мінімальне поліпшення, не завжди помітне для очей.

Для гарантії результату потрібні радикальніші методи, якими володіє пластична хірургія. У складних випадках з великим ураженням шкіри це дійсно кращий вибір, так як метод нормалізує тканини. А ось у випадку з естетичними порушеннями вибір відносний, так як на місці видаленого рубця все одно залишиться рубець. Глибока травма була отримана раніше і від фіброзу ми нікуди не втечемо. У деяких випадках таке лікування може навіть погіршити ситуацію, так як проблемної тканини стане більше.

Фракційне шліфування, як оптимальний вибір
Фракційне шліфування — це технологія, яка відноситься до інвазивних методів, і здійснюється тільки докторами. По суті, це абілятивний метод корекції, який забезпечує контрольоване видалення тканини і прогрівання всього, що поруч  та нижче.

Досвідчені косметологи призначають більшості своїх пацієнтів з рубцями  лазерну шліфовку, як основний метод лікування. В процесі пацієнти відзначають зменшення щільності рубцевої тканини, збільшення рухливості шкіри в місці обробки, а також об'єктивне зменшення шрамів. У більшості випадків вдається перевести рубець в нормотрофічний стан, вирівняти рельєф і навіть скорегувати пігментацію.
Принцип роботи
Основний елемент системи — газова лампа, головним компонентом якої є вуглекислий газ. У лампі також знаходиться декілька галогенів для стабілізації. При проходженні електричного імпульсу через лампу генерується лазерний промінь, довжина якого становить 10600 нм. Він виділяє велику кількість тепла, яку не видно оком. Але незважаючи на свою непомітність, очі захищати необхідно.

Згенерований промінь проходить по системі дзеркал, яка розташована як в самому корпусі апарату, так і в його робочій частині. Залежно від підключеного насадки, промінь набуває ту чи іншу форму. Коли ми говоримо про рубці, в хід йде фракційна насадка лазера. Тобто та, яка дозволяє розділити один промінь на велику кількість точок. Під час корекції рубця, лазер випаровує тканину, це створюючи “острівки” пошкоджень, за рахунок яких буде зменшуватися обсяг і щільність рубця.

Частина утворення, не схильна до випаровування, відчує значний температурний вплив, за рахунок якого коагулюють місцеві білки. У відповідь  запускаються процеси регенерації, які призводять до поліпшення стану тканин. Рубець продовжує регенерувати, прагнучи повного заживлення

У цій ніші уваги гідна модель CarbonFrax CO2 від Adonyss. Апарат має сертифікацію FDA. Таку оцінку отримують прибори естетичної медицини, що пройшли офіційні дослідження. Це гарантує повну безпеку апарату, говорить про його якість, а також підтверджує наявність терапевтичного ефекту після проведених процедур. Це захищає фахівця від технічних ризиків і гарантує результат.

Комплектація апарату включає 5 насадок: дві для хірургічних маніпуляцій, дві для фракційного лікування і одна для вагінального омолодження. CarbonFrax CO2 має максимально зручний інтерфейс, всі налаштування апарату доступні до зміни. Це дозволяє підібрати параметри індивідуально для кожного пацієнта і досягати максимальних результатів.
© 2022 Adonyss. Всі права захищені.