• /
  • /

Лазерні технології в косметології: відповідає професіонал

Лазерні технології, як самостійний вектор косметологічної індустрії, почали розвиватися в шістдесятих роках минулого століття. Минуло понад 50 років й вони перетворилися в потужну б'юті-індустрію, чий оборот збільшується з року в рік.

Кількість лазерних салонів зростає з кожним сезоном, але перш ніж віддавати свою красу в руки майстра потрібно врахувати кілька нюансів. Сьогодні у нас на зв'язку Котовська Анастасія, професійний косметолог брендів Zemits і Adonyss. Їй ми й поставимо всі цікаві для нас питання.
— Настя, розкажи, які зараз лазерні процедури найпопулярніші в Україні?

— У цій сфері велику популярність завоювали процедури, які борються з естетичними недосконалостями шкіри: фотоомолодження, фракційне омолодження, зменшення пігментації та лазерна епіляція.

Мета фракційного омолодження — усунення нерівностей шкіри, вирівнювання рельєфу й зменшення вікових змін. Це також часта профілактика рубців після акне і шрамів. Процес складається з декількох етапів, зазвичай потрібно 3-4 процедури, все залежить від індивідуальних особливостей і потужності обладнання. В апаратній лінійці бренду Adonyss особливої ​​популярності набув Adonyss CarbonFrax CO2. Це багатофункціональний фракційний лазер, якому під силу практично будь-яка естетична задача, чи то усунення розтяжок або новоутворень, зменшення рубців і зморшок або зменшення глибини пор. Але тут ще багато що залежить від уміння косметолога, який виконує процедуру

Фотоомолодження — також перспективна ніша, обладнання для якої має також розширений функціонал. Наприклад, наша модель Adonyss QuantumPeak не тільки омолоджує шкіру й підтягує контури, а й видаляє небажану рослинність, усуває пігментацію і розасцеа. Тобто при купівлі одного апарату, власник косметологічного бізнесу отримує відразу кілька процедур у свій арсенал.

Ну а лазерна епіляція займає особливе місце в естетичній косметології. Завдяки шаленій популярності процедури, цей б'юті-вектор залишається перспективною нішею та улюбленої маніпуляцією як чоловіків, так і жінок.
— Ти сказала, що успіх процедури також залежить і від скілла косметолога. Але як перевірити його професіоналізм?

Людині, яка не має спеціальних навичок, буде складно розпізнати некваліфікованого фахівця. Але щоб більше дізнатися про нього як практикуючого косметолога, обов'язково потрібно записатися на консультацію й задати стандартні, але важливі питання.

— Які, наприклад?

— Наприклад, чи потрібне мені лазерне шліфування? Жоден поважаючий себе косметолога не піде на поводу у клієнта і не призначатиме йому непотрібні процедури. Адже існує певне коло показань й протипоказань, досвідчений косметолог готовий завжди запропонувати альтернативу і підібрати індивідуальну схему процедури, а не те, що "порадив" інтернет.

— Що ще?

— Можна запитати про практичний досвід фахівця, як часто він виконує дану маніпуляцію. Ще можна уточнити всі нюанси реабілітаційного періоду. Адже, якщо брати приклад з лазерного шліфування, то ця процедура зазвичай проводиться в осінньо-зимовий період, коли сонце знижує активність та зменшується кількість ультрафіолету.
— Чи можна якось перевірити сам апарат? Або це тільки можна з'ясувати на практиці?

Перевірити якість обладнання можна тільки за допомогою оригінальних сертифікатів. І чим більше їх буде - тим вище рівень довіри клієнтів. Особливе місце серед таких документів займає американський сертифікат FDA. Він має міжнародну силу й котується на багатьох косметологічних ринках світу. Вся річ у тому, що ці сертифікати - результат ретельної перевірки Управління з санітарного нагляду Міністерства охорони здоров'я і санітарних служб США. Це означає, що апарати пройшли більш десятків тестів і перевірок.

— Окей, з цим розібралися. Як щодо лазерних методик? Зараз салони пропонують послуги на різних апаратах: діодний, олександритовий і неодимовий лазер. Яка технологія найкраще підходить?

— Розвиток лазерів почалася ще в 60-х роках минулого століття. З того часу змінилося багато чого, технології змінювали один одного. Діодні лазери - останнє покоління лазерних технологій, які довели свою ефективність. Вони впливають на меланін, який знаходиться в фолікулах волосся, не травмуючи при цьому навколишні тканини й не залишаючи опіки. А що найголовніше для клієнтів? Щоб було безболісно та ефективно. До того ж сучасні моделі, такі як Adonyss DioPulse 808 й Adonyss DioLite обладнані потужною охолоджувальною системою, яка мінімізує хворобливі відчуття.

— А чи є протипоказання до лазерної епіляції? Чи можна її робити під час вагітності?

— Так, протипоказання є, але вони не ширше, ніж для будь-яких інших косметологічних маніпуляцій. Вагітність також входить в цей список. Але не можна з упевненістю говорити, що лазер негативно впливає чи ні, просто в цей період жінку зазвичай не турбують подібними маніпуляціями.
— Окей. Дякую, скажи в апаратної лінійці Adonyss є досить багато моделей, з чим це пов'язано?

— Кожен косметолог обирає відповідний формат: комусь потрібна невелика модель, оскільки в кабінеті або салоні мало місця. Хтось хоче надавати послуги не тільки епіляції, але й послуги вікового сегмента. Тут більше підійде обладнання фотоепіляції. Ну а комусь потрібен потужний та продуктивний прилад з однією функцією - тут добре підходять стандартні лазери. Якось так.

— Дуже добре! Дякую, Настя, за круте інтерв'ю, було цікаво!

— Тобі спасибі! Була рада допомогти, звертайся!

У нас є ще дещо для вас

    © 2022 Adonyss. Всі права захищені.