Кейс: Видалення пігментації апаратом IPL

Пігментація. Кожен так чи інакше з нею стикався. Вона проявляється у формі родимок, веснянок, родимих ​​плям, хлоазм та сонячних лентіго. Одні прибавляють шарм, інші — змушують нервово вдивлятися в дзеркало після відпустки. Другий варіант все-таки трапляється частіше.

Тому видалення пігментації залишається однією з найпопулярніших та актуальних процедур. І якщо Ви обираєте новий напрямок розвитку свого косметологічного бізнесу — обов'язково придивіться до апаратів з цієї категорії.

Сьогодні ми хочемо поговорити про те, чому виникає пігментація, які процедури і апарати успішно з нею справляються. Крім того, ми провели процедуру видалення пігментації на реальному клієнта та поділимося результатами з вами. Про все нам розповість Анастасія Котовська, сертифікований тренер брендів Zemits і Adonyss в Україні. Почнімо.
Що таке пігментація та як виникає?
В нашій шкірі знаходиться декілька пігментів, які відповідають за відтінок шкіри. Це меланін, каротин, меланоід, оксигемоглобін та відновлений гемоглобін, які розподілені в процентних пропорціях. Це крихкий баланс та якщо якогось пігменту стає більше або менше — формується пігментація.

З усіх пігментів, найголовнішу роль грає меланін. Саме він створює бар'єр для захисту епідермісу від шкідливих ультрафіолетових променів. Коли наша шкіра стає темнішою — в ній накопичується більше меланіну. Але якщо його накопичується занадто багато — утворюються пігментні плями.

Що таке пігментна пляма? Це світло або темно-коричнева, овальна ділянка шкіри, яка формується з таких причин:
  • В організмі замало вітаміну С.
  • Споживання специфічних медикаментів.
  • Внутрішні хвороби, які впливають на пігмент. Це може бути захворювання печінки або ендокринної системи.
  • Зміна гормонального фону.
  • Стресовий стан організму.
Але, головною та найпоширенішою причиною появи пігментації залишається активний вплив ультрафіолету. Це може бути як тривале перебування людини "на сонці", так і короткий "сеанс" сонячної енергії, якщо шкіра була оброблена дезодорантом, духами на спиртовій основі чи антибактеріальним милом. Ці речовини руйнують природний захисний шар шкіри, яка залишається сам на сам зі шкідливими прямими променями.

Якщо ж у Вас все-таки з'явилася пігментація, слід звернутися до профільного фахівця — дерматолога або досвідченого косметолога. Після ретельного огляду та консультації, Ви дізнаєтеся, чи можна видалити цю естетичну проблему за допомогою апаратної методики. Про найефективнішу з них ми зараз поговоримо.
Фототерапія та пігментні плями: методика й переваги IPL апарату
Фототерапія або фотоомолоджування — процедура, яка впливає на поверхню шкіри та її глибинні шари за допомогою широкосмугового імпульсного світла із заданою глибиною проникнення хвиль. Якщо зовсім просто — це руйнівний вплив яскравого світлового спалаху на пігментне скупчення. Після маніпуляцій, пігментна пляма блідне, а потім і зовсім зникає. Шкіра біля плями не травмується, тому що енергія спрямована тільки на підвищене скупчення меланіну.

Кожен випадок індивідуальний, після консультації косметолог призначає курс апаратних процедур. Він вивчає пігментацію, фіксує розташування, розмір та уточнює наявність протипоказань. IPL апарати — ефективний та швидкий спосіб позбутися від обридлої плями.

Які ж переваги вони мають:
  • Немає потреби в тривалій спеціальній підготовці.
  • Швидкий результат. Перші зміни помітні вже після першої процедури.
  • Короткий реабілітаційний період. Уже через кілька днів Ви можете продовжити свій звичайний розпорядок дня.
  • Омолодження епітелію. Фототерапія позитивно впливає на шкіру, стимулюючи оновлення клітин.
  • Комплексний вплив. Сучасна технологія справляється як з поверхневою, так і з глибинної пігментацією.
Результати після 1 процедуру видалення пігментації IPL апаратом Adonyss QuantumPeak:
Як проходить процедура?
Як відбувається процедура фототерапії? Ми провели процедуру на реальному клієнті з апаратом Adonyss QuantumPeak. Зараз розповімо, як відбувався процес, етап за етапом:

  • Очищення ділянки шкіри. Найважливіший етап, який не можна ігнорувати. Перед початком процедури проводимо повний демакіяж зони, з якої будемо працювати. Далі обробляємо поверхню шкіри нейтральним антисептичним розчином. В якості такого препарату можна використовувати Хлоргексидин або ж інші засоби схожого впливу.
  • Нанесення гелю-провідника. Це рідина, яка не тільки підсилює проникнення променя, але й захищає поверхню епідермісу. Наносимо на шкіру тонким шаром в 1 мм. Ми використовували Еко-гель.
  • Проведення процедури. Встановили індивідуальні параметри впливу на апараті: енергія IPL 10 Дж/см2, енергія RF 8 Дж/см2. Щільно прикладаємо маніпулу робочою поверхнею до шкіри. Впливаємо на зону обробки з накладкою імпульсів в 10% від розмірів робочого плями. Робимо два заходи.
  • Завершальний етап. Знімаємо залишки гелю з поверхні шкіри сухими серветками. Наносимо протиопіковий засіб, у нас це Пантенол, витримуємо його 5 хвилин. Після закінчення знімаємо сухою серветкою надлишки крему.
До питання про кількість сеансів, зазвичай призначають 2-4 процедури. Все підбирається індивідуально, так як можу відзначити, що у деяких клієнтів пігментні плями зникають вже через 2 процедури, а деяким потрібно 4 сеансу.

Переваги Adonyss QuantumPeak
Це апарат ELOS епіляції та фотоомолодження останнього покоління. Створено для виконання відразу декількох функцій, за що він цінується багатьма користувачами:
  • Усуває пігментацію різної глибини.
  • Видаляє небажану рослинність.
  • Омолоджує та підтягує шкіру.
  • Видаляє судини.
Потужний прилад заснований на сучасній технології Quantum Peak® SPL-RF. Поєднання коротких імпульсів, високої частоти їх повторення та ефекту охолодження поверхні шкіри забезпечує комфорт для пацієнтів з будь-яким типом шкіри.

У комплекті йдуть дві маніпули, які і надають різний спектр послуг:
  • Маніпула для видалення волосся — радіус дії 8 * 40мм.
  • Маніпула QPL-RF — радіус дії 8 * 40мм.
Adonyss — це надійний бізнес-партнер, який не тільки надає якісне обладнання, але і забезпечує комплексну підтримку. Не тільки гарантійна та післягарантійна підтримка, а й доступ до закритого маркетинг-порталу, де розміщені необхідні для бізнесу матеріали. Це також безкоштовне професійне навчання роботі з апаратом під керівництвом досвідченого косметолога.

Купуючи Adonyss, Ви кажете "Так" своєму розвитку в б'юті-сфері.
© 2022 Adonyss. Всі права захищені.