• /
  • /

Гірсутизм: видалення волосся за допомогою лазерної косметології

Сьогодні ми поговоримо про проблему, яка стосується кожної десятої жінки — це надмірне оволосіння або гірсутизм. Волосся росте на підборідді та верхній губі, на животі або ж спині. Давайте розглянемо основні причини гірсутизму та способи косметологічної корекції.
Причини гірсутизму
Найпоширенішою причиною цієї патології є підвищений вміст ендрогенов в організмі, чоловічих гормонів. Але вона також може проявлятися через порушення гормонального фону й внутрішніх особливостей: прийом певних медикаментів, патологія внутрішніх органів, генні мутації, спадковість. Ця сфера косметологів ендокринолога та гінеколога-ендокринолога, які складають план процедури гірсутизму зсередини.

Ми ж поговоримо про естетичну сторону цієї проблеми. Які апаратні технології допомагають прибрати цю небажану рослинність.
Видалення зайвої рослинності
Варто сказати, що сучасна косметологія пропонує досить великий вибір методик з видалення волосся, це:
Також застосовують шугарінг та воскову епіляцію, але вони не зменшують кількість активних фолікул й не надають тривалого ефекту. Давай розглянемо результативні варіанти.
Фотоепіляція
Випромінювач апаратів для фотоепіляції здатний видавати потужний світловий пучок широкого спектра. Це означає, що за допомогою декількох маніпул з різними фотофільтрами можна отримати різні ефекти. Методика базується на принципі фототермолізу, волосся не зникає повністю за один раз, але після курсу процедур клієнт позбавляється від небажаної рослинності на 3-5 років. У випадку гірсутизму, клієнтам потрібно близько 12 процедур, але все підбирається в індивідуальному порядку.

Щоб зрозуміти чи підходить клієнтові цей тип епіляції, проведіть пробу на невеликій ділянці шкіри, але не на обличчі! Це дасть зрозуміти, чи є ризик опіку або рубця. Можна навіть за 24 години до основної процедури зробити пробний спалах та подивитися на реакцію шкіри. Після процедури косметолог використовує заспокійливі засоби, той же Пантенол.При гірсутизмі, необхідно збрити волосся за 2-3 дні, щоб вони були трохи відрослими.
Лазерна епіляція
Вплив лазерних променів більш щільний, а значить більш інтенсивний. Його частіше застосовують на обличчі при гірсутизмі. Точково лазер ефективніший й менш болючіший свого побратима. Завдяки цьому кількість сеансів для досягнення стійкого ефекту буде меншою, ніж при фотоепіляції. Завдяки точковому впливу, вся потужність лазера концентрується тільки на волосяному фолікулі, вплив на сусідні тканини мінімальний, на відміну від фотоепіляції, імпульс якої більш розсіяний. Через це лазерна технологія вважається більш безпечною.

А завдяки потужним охолоджувальним системам, цей апарат й зовсім мінімізує больові відчуття. Загалом протокол процедури мало чим відрізняється від фотоепіляції. Тільки перед сеансом потрібно збрити волосся на пізніше ніж за 24 години, воно мають бути зовсім непомітне.
Догляд за шкірою після процедури
Так як принцип впливу цих методик схожий, догляд після епіляції рекомендується схожий:
  • Протягом тижня після процедури, клієнтам заборонені відвідування сауни, басейну або лазні.
  • Також під забороною скраби та жорсткі механічні пілінги.
  • Зволоження та догляд — після шкіра стає особливо чутливою.
  • Заборона на засмагу. За два тижні до і після клієнту заборонено потрапляти під активні ультрафіолетові промені, будь то звичайний пляж або солярій.
До останнього пункту потрібно поставитися з усією серйозністю, адже ультрафіолет збільшує кількість меланіну в шкірі, а це може призвести до пігментації й опіків під час епіляції.
Загальні протипоказання
Звичайно, у цих двох методик, які пов'язані зі світловою енергією, є і свої загальні протипоказання. Ось той перелік, в разі будь-якого випадку забороняється проведення процедури:
  • Вік до 18 років.
  • Цукровий діабет.
  • Серцево-судинні захворювання.
  • Порушення цілісності шкірного покриву в зоні опрацювання та гнійні рани.
  • Загострення хронічних захворювань.
  • Хвороби крові.
  • Індивідуальна непереносність.
  • Чутливість до світла.
  • Вагітність і період лактації.
Беручи клієнта з гірсутизмом, косметологу потрібно обов'язково скласти повний анамнез. Тільки після встановлення причини та її успішної процедури варто проходити курс епіляції. Адже гірсутизм — це проблема внутрішня.

У нас є ще дещо для вас

    © 2022 Adonyss. Всі права захищені.