• /
  • /

Лазерні процедури для обличчя: що потрібно знати?


У наш час лазерне обладнання — найкращий друг клієнтів салонів краси. Він вирішує настільки широкий спектр естетичних проблем, що один апарат здатний практично наполовину заповнити ваш прейскурант.

Але особливе місце лазерні технології займають серед доглядових процедур для обличчя. Сьогодні ми розглянемо найпоширеніші питання, які виникають у клієнтів, розглянемо процедури й розвіємо міфи. На зв'язку Анастасія Котовська, косметолог-консультант брендів Zemits і Adonyss.
Переваги лазерної дії перед іншими технологіями
На сьогодні, лазер — це найточніша й контрольована технологія у сфері косметології, гінекології, мікрохірургії. Лазерний промінь впливає максимально точно, локально виявляючи терапевтичну або омолоджуючу дію. Але на відміну від хірургії, він не зачіпає м'язи, кістки, лімфовузли та органи.

Висока точність до нанометра, стерильність й ефективність — ось головні переваги, які так цінують як косметологи, так і клієнти. Тому для естетичних корекцій так часто застосовують лазерну методику.
Які лазери застосовуються до обличчя?
Багато хто думає, що для епіляції й для косметологічних процедур застосовується один і той же лазер. Але насправді це не так. Якщо для гладкої шкіри люди записуються на епіляцію діодним лазером, то для лазерної корекції естетичних недоліків обличчя звертаються за допомогою до фракційних лазерів. Наприклад, в апаратної лінійці Adonyss це фракційний лазер Adonyss CarbonFrax CO2 — багатофункціональний апарат, який значно розширює прейскурант салону або кабінету.

Для підтяжки й загального омолодження використовується фотоепіляція. Adonyss QuantumPeak — апарат ELOS епіляції й фотоомолодження, заснований на сучасній технології радіохвильової й світлової енергії. Курс процедур на цьому обладнанні не тільки скорочує колагенові волокна, підтягуючи епідерміс, але і видаляє судини, усуває пігментацію.
Які лазерні процедури для обличчя пропонують косметологи?
Лазерні технології зараз використовуються для:
  • Пілінгу.
  • Лазерного шліфування шрамів, рубців.
  • Підтяжки та омолодження.
  • Видалення судинної сітки.
  • Видалення пігментації.
Тут більшу частину процедур виконує фракційний лазер. Особливу популярність придбала процедура фракційного шліфування, як зонального, так і загальної дії. Тут вплив на шкіру відбувається за допомогою променя, розбитого на фракції-клітини. Вони розсіюють промінь, надаючи не суцільну, а сегментовану дію. Такий розподіл лазерного світла в шкірі утворює мікротермальні процедурні зони, товщиною в кілька десятків мікрон. В процесі на поверхні дерми створюються мікроранки, які сигналізують сусіднім клітинам. Цей процес запускає прискорений синтез колагену й еластину.
Фракційне шліфування має широкий список показань, це:
  • Й розширені пори.
  • Й постакне та шрами.
  • Й нерівний рельєф поверхні шкіри.
  • Й мімічні зморшки.
  • Й вікові зміни.
По суті, це досить універсальна процедура. Але перш ніж відвідати перший сеанс процедури, обов'язково проконсультуйтесь у досвідченого косметолога. Він складе повний анамнез, розповість про показання й протипоказання. Вона ж має певний реабілітаційний період. Але якщо ще кілька років тому реабілітація після шліфувань займала 14-30 днів, то сучасні апарати знижують відновлення до чотирьох-семи днів, в процесі шкіра може лущитися й набрякати.
Наскільки болюча процедура?
Всі лазерні процедури — це термічний вплив, який не може не відчуватися, тепло й поколювання. Залежно від складності й зональності маніпуляцій, косметолог може застосовувати премедикацію, яка знижує рівень тривоги й має седативний ефект. Також в разі шліфування часто використовують знеболювальний крем.

Для лазерного видалення судин й пігментації не використовують знеболювальні речовини. Адже сам апарат обладнаний системою охолодження, яка мінімізує неприємні відчуття. Наприклад, Adonyss QuantumPeak може працювати навіть з чутливою шкірою, внаслідок потужної, макроканальної, напівпровідникової системи водяного охолодження.
Чи можна робити лазерні процедури для обличчя влітку?
Найпоширеніший міф — це те, що заборонено робити лазерні процедури влітку. Так, це небажано, адже в сонячний період рівень ультрафіолету значно вище, ніж взимку. Але при виконанні всіх рекомендацій косметолога - процедура цілком безпечна. Але якщо клієнт строго не дотримувався рекомендацій косметолога про підготовку шкіри до лазерного шліфування (ін'єкції, пілінги, застосування спеціальних сироваток), а також порушував постлазерний режим (SPF 35+ кілька разів на день, постлазерна косметика, курс ін'єкцій, здирав скоринки та інше), тобто є ризик розвитку посттравматичної пігментації.

Про інші міфи, пов'язані з лазерними технологіями, ви можете прочитати тут.
З якого віку можна робити лазерні процедури?
Згідно з законом, всі лазерні маніпуляції можна проводити з 18 років, раніше — тільки з дозволу батьків й опікунів. Всі процедури потрібно проводити чітко за показаннями, а не за раптовим бажанням. Адже це все-таки серйозні маніпуляції, які потрібно проводити усвідомлено.
Ось ті нюанси, які турбують клієнтів під час першої консультації в лазерному салоні. Завдання кожного косметолога — якомога повніше і якісніше розповісти про послугу, відповісти на всі питання та скорегувати курс процедур, якщо потрібно.

У нас є ще дещо для вас

    © 2022 Adonyss. Всі права захищені.