Як правильно проводити лазерну епіляцію?

Гладка шкіра стала трендом останніх сезонів. Ще десять років тому лазерна косметологія лише починала розвиватися в Україні, зараз це — процедура маст-хев для будь-якого салону краси чи косметологічного кабінету.

Тим більше, що цільова аудиторія апаратної косметології розширилася, сфера перестала бути виключно жіночою. Все більше чоловіків звертаються до послуг видалення небажаного волосся та іншими маніпуляціями.

Чому саме лазерна епіляція? Ця технологія вважається найефективнішою та сучасною. Основні переваги — надійність, тривалість ефекту, відсутність пошкоджень..

Як відбувається процес? Як правильно підготувати шкіру? Догляд після процедур? Все зараз розкажемо по черзі.
Правильна підготовка до процедури
Перше правило, яке слід виконувати під час підготовки до процедури: клієнт повинен уникати ультрафіолетового проміння, не важливо, чи це солярій, чи звичайна засмага. Вони збільшують кількість меланіну в клітинах, а саме на нього впливає лазер. Надлишок  пігменту може призвести до пошкоджень.

Також заборонено брати участь у процедурах клієнтам, які проводили кислотні пілінги на ділянках обробки протягом останнього місяця або мають пошкодження шкіри.
У день проведення процедур, клієнт не повинен наносити на зону обробки будь-які косметичні засоби, особливо ті, які містять спирт. Протягом 5-7 днів до проведення процедури, потрібно зробити тест на  фоточутливість. 

Так, сучасні діодні лазери дуже потужні, навіть компактні моделі. Наприклад, малюк
Adonyss DioLite може потужний випромінювач, тому такий тест необхідний

За день до процедур слід збрити волоски в області обробки. Необхідно використовувати лише бритву, аж ніяк не віск або крем для депіляції.

З кожним сеансом кількості волосків буде зменшуватись, так що, у другій половині курсу, деякі клієнти перестають приймати які-небудь додаткові заходи для видалення волосся, сбриваючі рідкі волоски лише при підготовці до чергової процедури.
Основні правила проведення
Перед початком сеансу майстер очищує шкіру та наносить гель-провідник. Медіагель використовується для всіх фотопроцедур, без залежності від покоління лазера. Він виконує такі функції:
  • Витіснення повітряного прошарку.
  • Зволоження епідермісу.
  • Охолодження.
  • Полегшення ковзання маніпули. Це особливо важливо в делікатних зонах, де невелика затримка може спровокувати перегрів шкіри.

Чи можливо без нього обійтись? Можна, але наражаючи на небезпеку клієнта та зменшуючи ефективність процедури. Спалахи “всуху” будуть більш болісними, шкіра буде нагріватися сильніше, а основна маса променів не зможе проникнути в шкіру, відбиваючись від її поверхні

Другий обов’язковий момент: захисні окуляри. Вони обов'язкові як для для майстра, так і для клієнта. Навіть якщо клієнт каже, що він "геть не дивиться" в той бік. Безпека вище за все.

Під час процедури косметолог плавно та рівномірно проводить маніпулою по шкірі, не затримуючись на окремих ділянках. У цей час клієнт може відчувати тепло чи “мурашки” — залежить від індивідуальної чутливості.

Після того, як оброблена вся зона, майстер знімає залишки медіагеля, обробляє шкіру антисептиком та накладає охолоджуючий компрес. Це потрібно, щоб заспокоїти шкіру та мінімізувати почервоніння, яке можуть виникнути після фотопроцедури. Воно може спостерігатись ще кілька годин після процедур, але, в цілому, лазерна епіляція не вимагає спеціальної реабілітації.

Сучасні діодні лазери, такі як Adonyss DioPulse, дозволяють ефективно працювати зі всіма типами шкіри та волосся.
Догляд за шкірою
Після кожної процедури, клієнт зобов'язаний чітко виконувати всі умови реабілітації:
  • Не засмагати, не відвідувати бані або басейни мінімум 2 тижні після процедур.
  • Не виривати волосся з коренем між процедурами.
  • Своєчасно зволожувати шкіру та пити багато води. 
  • Не робити хімічні пілінги в зоні дії лазера протягом місяця після епіляції, а механічні скраби — протягом 7-10 днів після процедур.
  • Відмовитись від масажу в найближчі 72 години після проведення процедур.
  • Захищати шкіру від ультрафіолету.

Якщо були виконані всі правила підготовки, проведення сеансу та постпроцедурної підготовки, всі ризики практично рівні нулю. З-за підвищеної чутливості до сонця, шкіра без додаткового захисту може бути більш вразливою до ультрафіолету. Обов’язково акцентуйте увагу клієнта на важливість виконання всіх пунктів постпроцедурного захисту.

Що ще може повпливати на результат?
На вираженість та тривалість ефекту може вплинути прийом деяких медикаментів. У першу чергу мова йде про гормональні препарати та речовини, здатні підвищити фоточутливість шкіри.

Обов'язково проведіть консультацію перед процедурою: виявіть хронічні захворювання, протипоказання при проведенні лазерної епіляції, чи приймає пацієнт будь-які медичні препарати на постійній основі або протягом останніх 2-х тижнів.

Основні протипоказання до лазерної епіляції пов'язані з можливістю процедур посилити фоточутливість шкіри та активізувати обмінні процеси.

Важливим фактором якості процедур є сам апарат лазерної епіляції. Завжди обирайте апарати надійних виробників. Тільки перевірені дилери здатні запропонувати повний пакет технічної документації та сертифікати на пристрій, можуть гарантувати Вам якість
продукту.

В умовах економії, буде розумним придбати потужний апарат в розстрочку, ніж гнатися за космічними знижками, закриваючи очі на технічні ризики від невідомих виробників.

Обирайте техніку з розумом, піклуйтесь про достатню кваліфікацію косметологів у Вашому салоні, грамотно регулюйте маркетингову політику — й тоді процедура лазерної епіляції стане для Вашого бізнесу новим джерелом постійного розвитку та росту.
© 2022 Adonyss. Всі права захищені.