Фотоепіляція VS Лазерна епіляція: що краще?

Давно минув той час, коли в арсеналі епіляції була тільки бритва. Зараз ця ніша переповнена, як ніколи — хочете шугаринг чи воскову епіляцію, а десь там на горизонті маячить епілятор, який залишає неприємні подразнення. Але, всі ці види об'єднуються одним результатом.

Схоже, настав час замислитись про використання одного з методів апаратного видалення волосся. Тут найчастіше клієнти обирають між лазерною епіляцією і фотоепіляцією. У чому різниця і що ефективніше? Дізнаємось разом.
Що спільного?
Деякі недобросовісні косметологи, користуючись довірливістю клієнтів, видають одну методику за іншу. Але є важливі відмінності, які кардинально відрізняють їх. Почнемо з загальних рис цих методик.

Головна "схожість" — це руйнівний тепловий вплив променя на волосяні фолікули. Чим більше меланіну в клітинах, тим сильніше вони схильні до впливу світлових спалахів. На жаль, цей ефект не лише про позитивні моменти, але і про недоліки методик. Так, лазери попередніх поколінь не могли застосовуватися на темній шкірі — через високий рівень меланіну в клітинах нерідко виникали опіки тканин.

До речі, обидві методики базуються на фототермолізі, тож результати їх будуть подібними: волосся не зникнуть повністю за один раз, але після курсу процедур клієнт позбавляється від небажаної рослинності на 3-5 років. Іноді волоски не відростають більше ніколи (це пов'язано з особливостями обміну речовин і гормонального балансу кожної конкретної людини).
Загальні протипоказання
Загальним є і список протипоказань, в разі яких забороняється проведення процедури:

  • Вік до 18 років.
  • Цукровий діабет.
  • Серцево-судинні захворювання.
  • Порушення цілісності шкіри та гнійні рани.
  • Загострення хронічних захворювань.
  • Хвороби крові.
  • Індивідуальні особливості.
  • Чутливість до світла.
  • Вагітність і період лактації.
Фотоепіляція: особливості
Перше на що варто звернути увагу — це спектр світлових променів. У фотоепіляції він значно ширше, ніж у лазера, тому вона ефективніше справляється як і з темними волосками, так і з їх світлими "побратимами".

Випромінювач здатний створювати потужний світловий пучок широкого спектра. Це означає, що за допомогою декількох манипул з різними фотофільтрами отримують різні ефекти. Наприклад, Adonyss QuantumPeak оснащений двома маніпулами: перша для епіляції, друга для підтяжки і загального омолодження шкіри, освітлення пігментації та видалення судин.

Перед фотоепіляцією не потрібно повністю прибирати волоски, їх необхідно залишити трохи відрослими. У цьому процес відрізняється, адже для лазера потрібно їх повністю “ліквідувати”.
Лазерна епіляція: особливості
Вплив лазером більш локальний, а значить, інтенсивніший. Завдяки цьому кількість сеансів для досягнення стійкого ефекту буде менше, ніж при фотоепіляції — в середньому, достатньо 5-7 сеансів.

Але тривалість кожної окремої процедури буде довшою, через меншу робочу площу світлової плями. Завдяки точкового впливу, вся потужність лазера концентрується тільки на волосяному фолікулі, впливаючи на сусідні тканини мінімально, на відміну від фотоепіляції, імпульс якої більш розсіяний. Через це лазерна технологія вважається більш безпечною.

Чим інтенсивніший лазер, тим потужніше повинна бути охолоджувальна система. Вона не тільки захищає клієнта від неприємних відчуттів, але і зберігає систему від перегріву. Кращим буде охолодження після спалаху, воно мінімізує дискомфорт, але не вплине на ефективність.

Термін служіння лазерів, зазвичай, довший. Наприклад, Adonyss DioPulse808 розрахований на 30 мільйонів імпульсів, завдяки чому апарат стане вашим помічником на тривалий час. У той час як, наприклад, QuantumPeak здатний генерувати близько 1 мільйон спалахів.

Навіть з урахуванням вищої ціни на лазерні пристрої, вартість однієї спалаху у лазерного пристрою буде меншою. Тому багато власників салонів надають перевагу саме лазеру. Якщо ваш бюджет не покриває ціну лазерної установки, зверніть увагу на компанії, які пропонують покупцям розстрочку.

Цей варіант вигідний тим, що Ви відразу ж почнете працювати, паралельно "відбиваючи" вартість покупки. Лазер допоможе окупити щомісячний платіж, а Ви позбудетесь необхідності відкладати гроші на покупку, втрачаючи час, коли могли б залучати на клієнтів на нову процедуру.
Доглядаємо за шкірою після процедури
Тут теж немає різниці, була фотоепіляція чи лазерна епіляція. Після обох процедур, шкіра потребує особливого делікатного догляду та зволоження. Протягом тижня після процедури, клієнтам заборонені відвідування сауни, басейну або лазні. Також під забороною скраби і пілінги, як і засмага будь-якого походження.

Також важливо витримати інтервали між сеансами. За цей період сплячі "цибулини" активізуються і на наступній процедурі — будуть видалені. Адже і лазер, і фото-спалах впливають тільки на волосся в активній фазі росту.
Підсумовуючи
Фотоепіляція обробляє більшу ділянку за меншу кількість часу. Але інтенсивність променів — менше, саме тому кількість сеансів буде більше. Ось такий обмін.

З лазером ситуація повністю протилежна. Маніпула меншого розміру охоплює меншу площу, але видаляє ефективніше. Сам сеанс довше, але кількість процедур в курсі — менша.

Оскільки обидві технології засновані на одному і тому ж явищі, то їх вплив в основному схожий. Пройшовши повний курс процедур, клієнти позбавляються від небажаного волосся на тривалий час.
© 2022 Adonyss. Всі права захищені.